Dodatno zavarovanje za študente

Če redno študiraš, ti do 26. leta starosti ni treba skrbeti za dopolnilno oziroma dodatno zavarovanje, kot mu pravimo po navadi, saj so šolajoče osebe do tega leta zavarovane po svojih starših, zato jim zavarovanja ni treba posebej plačevati, niti mu ni treba plačevati nobenih dodatnih zdravstvenih storitev, saj imajo otroci, dijaki in študentje, zavarovani po svojih družinskih članih, tudi te storitve popolnoma brezplačne oziroma krite iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

Problem pa nastopi, če kakšno leto pavziraš oziroma takrat, ko izgubiš status študenta, saj to pomeni, da se ne šolaš redno in ne moreš biti več zavarovan po svojih družinskih članih, ampak si moraš obvezno in dodatno zavarovanje za študente urediti in začeti plačevati sam. V nasprotnem primeru boš imel namreč težave, ko boš potreboval zdravstvene storitve, saj jih boš moral plačati ali doplačati, zavarovanje pa ti omogoča, da večino zdravstvenih storitev dobiš brezplačno.

Dodatno zavarovanje za študente in za vse ostale sicer ni treba imeti nujno sklenjeno, a zavedati se je treba, da to lahko pomeni veliko tveganje, saj dodatno zavarovanje, kot pove že njegovo ime, krije dodatne zdravstvene storitve, ki bi jih sicer morali doplačati. To pomeni recimo, da obvezno zavarovanje nekatere storitve in zdravila krije le delno, zato jih mora vsak, ki nima sklenjenega dopolnilnega oziroma dodatnega zavarovanja doplačati. Ta doplačila so lahko marsikdaj zelo visoka, zato se ti zagotovo bolj splača poskrbeti za to, da si tudi dodatno zavarovan.

Vsekakor pri zdravju velja, da je bolje nanj misliti preden zbolimo, enako pa velja za zavarovaje, ki ga je treba skleniti takoj oziroma že pred tem, ko ti poteče status študenta oziroma ko dopolniš 26 let. Nikoli namreč ne veš, kdaj boš potreboval zdravstvene storitve, zato je treba imeti te reči urejene. Dodatno zavarovanje za študente sicer lahko skleneš pri treh zavarovalnicah, ki ga nudijo. Pozanimaj se, katera med njimi ti ponuja najboljšo ponudbo ter odgovorno poskrbi za svoje zdravje še danes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *