Kdo potrebuje celostno svetovanje in zdravljenje?

O tem, da je velik delež sodobnih bolezni psihosomatskega izvora, nam gotovo ni treba razlagati, saj gre za vsem dobro znano dejstvo. Poleg tega, da različne bolezni in slabo počutje odpravljajo zdravniki klasične medicine, je zato potrebno tudi celostno svetovanje in zdravljenje, ki ne skrbi zgolj za telo ter za odpravljanje simptomov, temveč lahko v prvi vrsti pomaga najti izvor težav – in prične z zdravljenjem od tam.

Tudi pri nas se vse več zdravnikov z diplomo iz klasične medicine sooča z dejstvom, da njihov način zdravljenja ni nujno edino, kar lahko pomaga pacientom, saj ti pogosto potrebujejo še obravnavo, ki lahko poskrbi za njihovo psiho. Potrebno je torej celostno svetovanje in zdravljenje, ki pa v sklopu javnih zdravstvenih ustanov in klasičnega medicinskega pristopa običajno ni na voljo.

Prav zaradi tega se pojavljajo zasebne prakse, ki nudijo celostno svetovanje in zdravljenje s kombinacijo klasične medicine in poglobljenega »coachinga«. Potrebno je namreč spremeniti svoj odnos do samega sebe in sveta, se poglobiti sam vase in tako odkriti vzroke, ki povzročajo bolezni in težave. In takšen način dela ima tudi priznana strokovnjakinja Dr. Tatjana Trajkovska, ki se je odločila prav za celostno svetovanje in zdravljenje, saj je v svoji praksi kot zdravnica spoznala, da samo predpisovanje zdravil in odpravljanje simptomov ne vodita v zdravje oziroma zdravo življenje.

Dr. Trajkovska ponuja življenjsko mentorstvo, ki skrbi za celostno svetovanje in zdravljenje. V prvi vrsti je potreben pogovor, pri katerem kombinira najrazličnejše metode dela – na primer klinično psihologijo, tradicionalno kitajsko medicino in akupunkturo, qi-gong, dihalne tehnike, meditacijo, prehransko svetovanje… Gre za celosten pristop, s katerim vas skuša usmeriti v vašo notranjost. Dr. Trajkovska je namreč prepričana, da je edino celostno svetovanje in zdravljenje tisto, ki odpravi bolezni, hkrati pa poskrbi, da greste po poti, ki vam bo poleg lepe sedanjosti omogočala tudi najboljšo možno prihodnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *