Kuhinjsko steklo ni zgolj zaščita nad pultom

Sodobni trendi opremljanja ponovno namenjajo veliko pozornosti kuhinji, saj se ljudje vse bolj zavedajo pomena zdravega načina življenja, tega pa povezujemo z zdravo prehrano, torej tudi s pripravo primerne hrane v domači kuhinji. Da bi bilo kuhanje čim bolj vabljivo, mora biti kuhinja praktična, prav tako pa tudi estetsko privlačna. To pomeni, da se v novih domovih oziroma ob prenovi kuhinje poskrbi tako za novo kuhinjsko pohištvo kot za kuhinjsko steklo, ki je danes bolj pomembno kot kadar koli.

Zakaj je kuhinjsko steklo danes nujen del kuhinje?
Nekoč se je mislilo zgolj na praktičnost kuhinje, če smo razmišljali o njenem videzu, pa smo se posvetili predvsem pohištvu. Danes vemo, da na videz kuhinje vpliva tudi marsikaj  drugega. Pomembno je na primer korito, pomembna je pipa, še bolj opazno ter zavoljo tega toliko bolj bistveno pa je kuhinjsko steklo, ki pokriva steno med kuhinjskim pultom ter visečimi omaricami. Gre za element, ki je bil prvotno namenjen zaščiti stene in je zamenjal keramične ploščice, nato pa je postal priljubljen zlasti zaradi neštetih možnosti dekoracije, s katerimi se lahko kuhinja popestri in naredi še bolj privlačna.

Kakšno steklo za nad pult izbrati?
Kuhinjsko steklo je običajno kaljeno steklo, torej odporno in varno, lahko pa seveda razmišljamo o neštetih možnostih. Namesto klasičnega brezbarvnega lahko izberemo barvno steklo, zadnja stran je lahko brušena, lahko je peskana z vzorci. Še veliko bolj zanimivo pa je, če se kuhinjsko steklo kombinira s posebnimi nalepkami – s tem dobi videz fototapete, kjer lahko sami izberete želeni motiv in tako nad svoj kuhinjski pult namestite fotografijo, ki ustreza dekoraciji vašega doma ali vam pomaga do boljšega razpoloženja.

Zakaj je kuhinjsko steklo praktično?
Pri kuhanju in pomivanju nastane kar nekaj umazanije, gladke in ravne steklene površine pa so izjemno enostavne za čiščenje. Ne le, da s stekleno zaščito nad pultom poskrbite za lep videz, temveč je tudi čiščenje kuhinje veliko bolj enostavno, kar je gotovo vsakomur v interesu – v kuhinji radi »pacamo« in ustvarjamo, posledice naše kreativnosti pa ne želimo odstranjevati predolgo, saj se raje posvetimo čemu bolj prijetnemu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *