Polžja krema vrača mladost

med najrazličnejšimi kozmetičnimi sredstvi, ki naj bi nam pomagala ohraniti mladosten videz ali odpraviti posledice staranja kože, je zagotovo kar nekaj takšnih, ki nas sprva presenetijo – še zlasti med izdelki, ki so povsem naravni, se včasih najdejo sestavine, za katere je kar težko verjeti, da so lahko uporabne in celo učinkovite. Ena takšnih »nezaslišanih« je tudi tako imenovana polžja slina, iz katere se izdeluje polžja krema. Polžev ponavadi ne bi povezovali z lepim obrazom, z napeto kožo brez gib in polno sija, pa vendar so prav polži tisti, ki v naravi izdelujejo »material« za eno najboljših kozmetičnih učinkovin sodobnega časa.

Polžja slina oziroma sluz je neverjetno bogata po svoji sestavi in na našo kožo deluje izjemno regenerativno, saj so v njej neštete hranilne snovi, ki jih naša koža še kako potrebuje. Poleg tega je polžja sluz tudi naravni antibiotik. Kot antibiotik so se »surovine« iz polžev uporabljale že v Stari Grčiji, da so tudi odlično pomlajevalno sredstvo, pa se je izkazalo predvsem zaradi gojenja polžev za gurmanske užitke – pridelovalci so opazili učinke na svoji koži, čemur je sledilo nekaj raziskav, in hitro se je pričelo gojenje polžev ne zgolj zaradi tega, da jih petični Francozi vržejo v lonec kropa, temveč tudi zato, da se pridobiva sluz in iz nje proizvaja polžja krema.

Kako pa se polžja krema uporablja in kakšne rezultate lahko pričakujemo? Glavni učinek polžje kreme je seveda zglajena koža in sijoča, zdrava polt, ki se uspešno upira znakom staranja. Kako intenziven je učinek, pa je v veliki meri odvisno od tega, koliko učinkovine oziroma koliko polžje sline dejansko vsebuje kozmetično sredstvo, ki ga uporabljamo.

Polžja krema se uporablja tako pri odpravljanju drobnejših kot tudi že bolj izrazitih gub, prav tako pa pri težavah s pigmentacijo kože, pri sončnih ali starostnih pegah, strijah, bradavicah in celo brazgotinah.
Polžja krema se uporablja tako za obraz kot tudi za telo. Če z njo zamenjamo svojo običajno kremo za obraz, jo uporabljamo tako namesto navadne dnevne kot tudi nočne kreme, torej negujemo obraz s tankim nanosom dvakrat dnevno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *