Pranje in likanje oblačil

Ali tudi vas pranje in likanje oblačil spravljata ob živce in se vedno znova jezite, da vam pokvarita vikend? Pravzaprav ni nujno, da je tako, če se znate nekoliko organizirati.
Pravi urnik za pranje in likanje oblačil
Če vašo družino sestavljata dva odrasla in dva otroke, se vsak teden nabere obilo oblačil, še zlasti, če se vsi radi ukvarjate tudi s športom, zaradi česar dobite čez vikend v pranje kar dvojno mero perila. Kako organizirati pranje in likanje, da ne bo tako?
Čez vikend perite zgolj tista oblačila, ki zahtevajo pranje na daljših programih, torej belo perilo. Vsak dan ali vsak drugi dan v tednu naj bo ravno tako namenjen za pranje in likanje oblačil. Zvečer napolnite boben stroja z oblačili, ki se perejo na kratkih programih – en večer temna oblačila, drug večer pisana oblačila,tretji večer svetla oblačila. Pranje pričnite ob desetih, ko je cena elektrike nižja. Če se oblačila perejo 40 minut, jih lahko nato pred spanjem daste še v sušilec. Zjutraj lahko vstanete le 15 minut prej in jih zložite.
Kaj pa likanje? Oblačila, ki potrebujejo likanje, ne nalagajte na neskončno visok kup. Ne likajte po več ur hkrati, temveč vsak dan recimo petnajst ali dvajset minut – v tem času lahko zlikate kar nekaj srajc, torej bi moralo zadostovati.
Pranje in likanje oblačil bo na ta način veliko lažje, saj ne boste obupavali nad velikimi kupi in nad urami in urami dela. Če se za pranje in likanje skrbi sproti, bodo vaši vikendi veliko lepši – poskrbeli boste zgolj za pranje in likanje oblačil, ki se perejo dlje časa, na primer za posteljnino.
Ste »antitalent« za pranje in likanje?
Nekaterim pranje in likanje enostavno ne gresta. Brez težav posesajo, pomijejo in opravijo vsa druga gospodinjska dela, tu pa se zatakne. V takšnem primeru si je za pranje in likanje najbolje priskrbeti pomoč. Da bi vse perilo nosili v pralnico ali čistilnico, se gotovo ne izplača, lahko pa se odločite za likanje na domu – poskrbijo tako za to, da se vaše perilo opere in posuši kot pozloži, prav tako pa je vse odlično zlikano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *