Prvi stik otroka s konjem

Ugodni učinki jahanja so znani vsem, ki so se kdaj poizkusili v tem načinu povezovanja med človekom in konjem. Konji so spremljevalci človeka že od davnih časov. Vzreja pasem je sčasoma prinesla vedno bolj na človeka prilagojene živali, ki so na tak ali drugačen način pomagali človeku. S pojavom moderne tehnologije je konj postal za človekovo življenje manj pomemben. Predvsem se je to odrazilo v kmetijstvu, kjer so konjsko moč zamenjali traktorji in drugi moderni stroji. Kljub temu pa je vzreja konj še vedno prisotna in ta žival nikakor ni pozabljena.

Jahanje konja

Veliko ljudi se ukvarja s treniranjem konj, ki so sčasoma primerni za jahanje. Uživanje pri tem delu je večinoma razlog za to, saj je delo s konjem precej drago in časovno zamudno. Pri pokrivanju vseh stroškov si pomagajo na različne načine, na primer s tekmovanjem. Manjši delež izdatkov pokrije tudi nudenje jahanja za obiskovalce, kar je možno na veliko kmetijah in v konjeniških klubih po Sloveniji. Na to zanimivo doživetje pa se še posebej radi podajo starši skupaj z otroci. Preden se tja odpravite, pa jih ne pozabite kontaktirati, da se dogovorite o primernem terminu.

Jahanje za otroke

Otroci so še posebej občutljivi na vplive iz okolja. Hitro življenje zraven cest in v središču mest jim ne ponuja dobre podlage za zdrav razvoj. Tako se vedno več staršev, predvsem tisti, ki živijo v mestih, odloča za redne izlete v naravo. Stik s konjem ponuja otroku nekaj posebnega. V družbi konj se otroci sprostijo, razigrajo in naučijo veliko novega. Izkušnja je tako močna, da se večina staršev vrača znova in znova.
Jahanje za otroke (http://www.kk-gibanje.si/za-otroke.html) je cenovno ugodno, tako je primerno za vsako družino. Povsod, kjer boste konje obiskali večkrat, pa bodo pripravljeni tudi na dogovor glede popusta. V kolikor pa si plačila ne morete privoščiti, pa bo kak prijazen kmet z veseljem tudi zastojn dovolil otroku, da dobi neprecenljivo izkušnjo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *