Različne vrste oblik okvirjev za očala

 

Čeprav se nekaterim nošenje očal ne zdi prav niti malo zabavno, jih drugi nosijo, pa čeprav nimajo dioptrije. Očala brez dioptrije nosijo kot modni dodatek. V nadaljevanju bomo govorili o različnih oblikah očal, ki jih nosimo. O tem, kako okvirji vplivajo na to kako jih nosimo in kakšen učinek imajo na naše obrazne poteze.

Popoln obraz je ovalni obraz, na katerega lahko nataknete katerakoli očala in bodo ta izgledala odlično. Največkrat imajo lastniki očal brez dioptrije takšno obliko obraza, zato, da lahko eksperimentirajo z različnimi oblikami.  Toda vsi vemo, da ima vsak človek različno obliko obraza. Pravilo, ki se ga bi morali držati, ko izbiramo okvirje, je, da se držimo tistih oblik, ki so v nasprotju z oblikami našega obraza. Torej, če imate okrogel obraz, želite nositi kvadrataste okvirje, če pa imate obraz bolj oglatih oblik, potem posezite po okvirjih okroglih oblik, da ustvarite bolj ovalno obliko. Seveda lahko ta pravila od posameznika do posameznika tudi variirajo, zaradi različnih osebnostnih značilnosti na obrazu, ampak če gledamo splošno, gre za pravilo, ki je zelo uporabno in lahko za si ga zapomniti.

Torej govorili smo o različnih oblikah okvirjev za očala. Najbolj poznane so klasične kvadrataste oblike. Za manjše obraze se priporočajo okvirji manjših oblik. Za tiste z bolj širokim obrazom pa se priporočajo okvirji, bolj poznani pod izrazom “navigator”, pri katerih gre za bolj specifično obliko. Če nadaljujejo z okvirji za očala okroglih oblik. Gre za zelo klasičen in eleganten videz.”Aviator” oblike so zadnja leta tudi zelo v modi. Bila so popularna v štiridesetih letih prejšnjega stoletja, ko so jih izdelovali za pilote, ki so se bojevali v drugi svetovni vojni. “Cat-eye” oblike pa malce bolj specifična in so kar zahtevna glede oblike obraza. Gre za zelo zabaven in zelo unikaten stil očal za ženske in prav zato jih imajo v lasti mnogi uporabniki očal brez dioptrije.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *